AFTER SCHOOL

1) After School nedir?

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sportif, sanatsal ve sosyal alanlarda da desteklemek ve daha özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla kurmuş olduğumuz okul sonrası kurslarımızın genel adıdır.

2) Bu eğitim derslerde de yok mu?

Mutlaka var. Fakat öğrencilerimiz girmiş olduğu derslerde takip edilen müfredat üzerinden eğitim almakta ve bir beden eğitimi, görsel sanatlar ya da ilgili alanın öğretmeni bu planlamanın dışına çıkamamaktadır. After School da öğrencilerimiz seçtikleri alanda daha da uzmanlaşabiliyorlar. Belirli bir noktaya geldiklerinde ise kendi alanlarında sertifika ya da lisans sahibi olabiliyorlar.

3) Hangi kursları sunuyoruz?

  1. Keman               11.Yaratıcı Drama
  2. Gitar                  12.Satranç
  3. Piyano               13.Seramik
  4. Basketbol          14.Baskı Tasarım
  5. Futsal                15.Ardunıo
  6. Taekwondo       16.Halk Oyunları
  7. Yüzme               17.Speakıng Club
  8. Jimnastik          18.Model Uçak
  9. Binicilik             19.Sayısal Akademi
  10. Okçuluk            20.ÜPO

4) Aktif olan kurslarımız hangileri?

  • Basketbol
  • Futsal
  • Voleybol
  • Jimnastik
  • Yüzme
  • Keman
  • Piyano
  • Gitar
  • Satranç
  • Speakıng Club
  • ÜPO (Üstün Potansiyelli Çocuklar)

5) Kursların kendi alanlarındaki amaçları nelerdir?

Ü.PO Akademi: İstanbul ve Kocaeli illerinde yaşayan üstün potansiyelli 2.3.4 ve 5. Sınıflarımızın katılabildiği kursumuzdur. Başvurular zekâ testleri sonucuna göre kurul değerlendirmesi ile onaylanmaktadır. Kurul onayından geçen çocuklarımız 10 – 12 kişilik sınıflarda genellikle hafta sonu eğitim almaktadır.

* Eğitim içeriğinde;   -İleri Matematik

-Sayısal Üretkenlik

-İleri Kodlama

-English Academy

-Müzikal & Görsel Yeti

-Brain-Up

-Mucitler Akademi

-İleri Satranç dersleri bulunmaktadır.

Basketbol: Kas ve iskelet sisteminin gelişmesine katkı sağlayan en önemli sporlardandır. Basketbol kursuna giderek düzenli olarak yapılan bu spor kas ve iskelet yapısını güçlendirip boyun uzamasına yardımcı olur. Koşma, zıplama, top sektirme, top atma bütün bunlar kol ve ayak kaslarının gelişmesini sağlar.

Basketbol bir takım oyunudur. Takım içerisinde bulunan çocuğun birlik beraberlik duygularını geliştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda takım arkadaşlarıyla beraber sürekli iletişim halinde olmasını gerektiren bir spor olması sebebiyle iletişim becerilerini güçlendirir. Çabuk düşünüp hızlı karar verme becerisi gelişir. (Bireysel ve takım başarısının ön planda olduğu spordur. Çocuğun bireysel gelişimini destekler ve takım halinde hareket etmesini sağlar.)

Futsal (Salon futbolu): Futbolun en popüler spor olduğunu ve okullarda da özellikle erkeklerin teneffüslerde bile futbol oynadığını düşünürsek, tutkuyla yaptıkları bu sporu, işin uzmanlarının gözetimi ve liderliğinde yapmalarının onları bu alanda fazlasıyla geliştireceğini tahmin etmek hiç de zor değildir. Takım oyunları aynı zamanda çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmelerine önemli katkılar sunacaktır. Sosyal becerilerin gelişmesi, çocuğun özgüvenini de geliştirecektir.  Çocuklar futbol oynadığı takımın kaptanı veya oynadığı mevkiinin en iyi oyuncusu olabilir, bu sayede de o takımın veya o bölgenin lideri olurlar. Bu da çocuklara liderlik özelliği kazandırır.  Futbol oynayan çocuk güçlenir, çünkü girdiği ikili mücadeleleri kazanmak ve ayakta kalmak için güçlü olmak zorundadır. Önceleri çelimsiz olup düşse de sonraları bu çelimsizlik yerini kuvvete bırakacak ve girdiği ikili mücadelelerde önce düşmemeyi sonra da kazanmayı öğrenecek.

Voleybol:  Voleybol, iki baskın özelliğe sahiptir. Bunlardan birincisi, takımlar arasında file olması sebebi ile voleybolun “Şiddete kapalı” bir spor dalı olması; diğeri de “Takım sporu” olmasıdır. Voleybol oynayan çocuklarımızda yardımlaşma duygusu gelişir, zamanı verimli kullanmayı öğrenir, sorumluluk duygusu gelişir, küçük yaşlardan itibaren voleybol oynayan çocuklar, görev ve sorumluluk alıp bunları yerine getirmeyi öğrenir.
Voleybol oynayan çocuk sosyalleşmektedir. Zekâsı antrenmanda yaptığı hareketlerle gelişmektedir. Voleybolun bu faydalarını göz önünde tutarsak her yaş için çok faydalı bir egzersizdir. Binlerce faydası olan voleybol belli kas gruplarını çalıştırmayıp tüm kasları esnettiği için çocuk gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

Jimnastik: Bedensel farkındalık sağlayan ve esneklik kazandıran jimnastik dersleri kolay ve keyifli bir programa sahip olmasından dolayı çocuklar için en uygun eğitimlerden biridir. Yalnızca bedensel ve zihinsel değil sosyal becerilerini de geliştiren çocuklar, jimnastik derslerinde özgürce hareket etmenin keyfini yaşarken fiziksel ve zihinsel sağlıklarına katkıda bulunmuş olacak. Sinir-kas koordinasyonu ve analitik düşünmeyi sağlar. Çocuklar jimnastik sporu ile fiziksel gelişimlerini sağlıklı olarak tamamlarlar. Jimnastik kursu alan her çocuk disiplin, sorumluluk ve vücut uzuvlarını daha dengeli kullanmayı öğrenir.

Yüzme: Son zamanlarda en çok ilgi çeken sportif etkinliklerin başında yüzme gelmektedir. Dinlenmek, spor, tedavi ve iyileştirme için yüzmenin faydaları biliniyor. Bütün bunlardan anlıyoruz ki; yüzmenin, diğer spor branşlarında olduğu gibi, toplum için sosyal bir karakteri vardır. Birçok ülkede yüzme ile ilgili özel kurum ve kuruluşlar bulunuyor. Birçok spor camiası yüzme müsabakalarına büyük ilgi gösteriyor ve bunun heyecanını yaşıyor. Kurslarımızda iki farklı grubumuz mevcuttur. Bir grubumuzda yüzme bilmeyen öğrencilerimize boğulma korkusunu yenerek su ile dostane bir ilişki kurabilme, kaslarını rahatlatarak gevşemelerini sağlama ve suyun içinde durabilmeyi öğreterek yüzmelerini sağlamaktayız. Diğer grubumuzda ise balıklama, kelebek, kurbağalama gibi teknikleri ve stillerini öğrencilerimize öğretmekteyiz.

Satranç: Satranç çocukları eğlendirerek sakinleştirip, dikkatlerini bir noktaya toplamalarına yardımcı olur. Öngörüde bulunma, seçenekleri değerlendirme, durum analizi yaparak problem çözme kabiliyetlerini geliştirir. Satrancın artık hobi olmaktan çıktığını ve ders olarak verildiği gerçeğini hepimiz bilmekteyiz. Kurslarımızda, çocuklarımızın ders kazanımlarını daha ileriye seviyeye taşıyarak onları turnuvalara katılacak bir düzeye getirme ve turnuvalara katarak tecrübe kazanmalarını sağlamaktayız. Öğrencilerimizin kazandığı madalya ve kupalar ne kadar doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermektedir.

Keman: Keman eğitimi her ne kadar zekâyı etkilese de çene ve parmak kaslarının etkin kullanılması, doğru duruş çalışmaları gibi özellikleri ile fiziksel gelişimi de etkiler. Parmakların sıklıkla hareket ettirilmesi ve hızlı kullanılması parmak kaslarını güçlendirerek bilek kuvvetini artırır. Bu yüzden keman eğitimi alan çocuklar gelişme çağındayken fiziksel gelişimlerini olumlu etkileyecek hareketler ile sağlıklarını korumuş olurlar. Keman eğitimi alan çocuklar hem notaları akıllarında tutup hem de telleri kontrol ettikleri için beyin birkaç işi birden yapmış olur. Böylece çok yönlü düşünme sistemi devreye girer. Zekâ gelişimini olumlu yönde etkileyen çok yönlü düşünme sistemi, çocukların yalnızca keman eğitiminde değil okul hayatlarında da işlerine yarayacak özelliklerdendir. Aynı zamanda keman eğitimi alırken beynin aktif olarak çalışan kısımları yeni bir dil öğrenirken de çalışmaktadır.  Yani yalnızca çocuğunuza bir keman eğitimi almak ile kalmıyor aynı zamanda beynin konuşma bölgesinin de gelişimine katkıda bulunmuş oluyorsunuz.

Piyano: Küçük yaşlarda piyano eğitimi almaya başlaması öğrencilerimizde vücut koordinasyonunun gelişmesi, yoğunlaşma süresinin uzaması, hızlı okuma becerisinin artması ile dil ve müzik bağlantısının kurulması, hafızayı geliştirdiği gibi çalışma disiplinini sağlaması ve sayısal zekâyı arttırması gibi sıralayabiliriz.

Gitar: Öğrencilerimiz gitar çalışırken ritim duyguları gelişir. Zihni dinlendirdiği gibi hafızayı da kuvvetlendirir. Parmaklar esneklik kazanırken algılama yeteneği de artar.

Unutmayalım ki enstrüman çalma işinin %30u yetenek %70 i istek ve düzenli çalışmadır.